Sette opp en egen sky

owncloud-square-logoMed Dropbox, Ubuntu One, Jottacloud og andre kommersielle aktører så kan man stille spørsmål med hvorfor man skal kjøre en egen sky hjemme. Det finnes mange for og mot argumenter, men det ene stor argumentet er at dersom du har dataene hjemme så er det ingen andre som har dem (uten å insinuere at de nevnte leverandørene kikker på datene selvfølgelig).

En annen ting er jo at det er litt morsomt å kjøre egne ting på egen server og den ene tingen er OwnCloud.

Jeg brukte følgende kilder når jeg satte opp dette på min egen server hjemme:

Løsningen er åpen kildekode og dermed gratis som gratis Cola.

Jeg bruker i skrivende stund klient på Ubuntu maskinene mine, Windows maskinen på jobb samt klienten på Android telefonen min. Bilder jeg tar med telefonen lastes opp så snart jeg er på et trådløst nettverk. Overføringene er kryptert.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *