Distriktene er ikke Telenors greie

21-11-2013 09_19_43Jærbladet hadde igår en oppfølgingsartikkel der Telenor ikke skjønner hvordan Lyse kan legge ansvaret for graving av fiber over på kundene.

Telenor graver ikke fiber til en liten grend med 10 husstander, det er heller ikke mulig å få dem til å gjøre det (det var det vi fikk beskjed om).

Dugnad er ikke noe nytt fenomen, ta et google søk så ser man faktisk hvor utbredt dette er. Det er ofte den eneste muligheten distriktene har for å få fiber. Telenor lener seg fortsatt på kobbernettet og tilbyr kundene ADSL så lenge kobbernettet finnes. Kobbernettet skal etter sigende forsvinne rundt 2017, bare 4 år til og det er ganske åpenbart at Telenor vil bygge fiber på steder med tett bebyggelse og så satse på mobilt bredbånd i distriktene. Det er sånn sett ikke noe galt med mobilt bredbånd og 4G gir en teoretisk hastighet på opptil 80Mbit/s, men man er avhengig av god dekning for å få slike hastigheter, og hva med datakvote? Det største abonnementet til Telenor koster idag 499,- per måned, og gir deg 30GB datakvote i måneden og en maks hastighet på 40Mbit/s, etter dette så settes hastigheten til maks 100 kbit/s, det er dobbel ISDN linje og det kan man ikke skryte av. Ting vil nok endre seg og teknologier vil endre seg, men det er idag få/ingen begrensninger på fiber, begrensningen ligger i utstyret i begge ender, og også her vil ting utvikles.

Se forøvrig artikkel i Dagens IT og i Nationen idag.

Nei, da graver jeg heller fibergrøft selv og får 60Mbit/s ned og opp til 549,- per måned, jeg i tillegg rustet for fremtiden. Lyses beste hastighet til kunder idag er 400Mbit/s begge veier, det koster skjorta, men det viser fiberens neste ubegrensede hastigheter.

Her finner du artikkelen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *