Hvorfor skal det være så vanskelig å streame?

Etter at fiberen kom i hus har det åpnet seg uendelige muligheter for diverse aktiviteter over internett og en av dem er streaming uten heng og lægg.

Jeg har i lengre tid benyttet meg av NRK via web, via XBMC og via en uoffisiell app til min Samsung TV. NRK har skjønt det, men er nok i en særposisjon mht teknologivalg og DRM. Netflix har en egen app for Samsung, det samme har endelig TV2 Sumo også fått, men jeg har ikke fått testet dem ordentlig enda.

Det som er en smule frustrerende er f.eks tilbudet fra Filmnet via Coop som jeg benyttet meg av, det beste i livet er gratis. Dessverre er ikke Filmnet spesielt godt støttet. Det finnes ingen app for Samsung TV’en og siden de bruker Silverlight så sliter man på Ubuntu (Linux). Jeg har fått Filmnet på Ubuntu ved hjelp av Pipelight, men det er litt ustabilt og i tillegg så deler bildet seg opp og lægger (og med 60/60 linje så er det ikke nettforbindelsen det står på).

Jeg forsøkte meg på Filmnet appen på Samsung nettbrettet også, men der fikk jeg ikke spilt av noe som helst siden jeg nettbrettet var Rootet. Joda, det er rootet siden Samsung ikke leverer nyere Android versjon enn 4.1.2? til dette brettet og da var Cyoanogenmod en god løsning for å få en bedre Android opplevelse.

Jeg forstår at Filmnet og andre strømmeleverandører er forpliktet til å ha DRM på innholdet som sendes, men hva er det leverandørene/filmselskapene etc ikke forstår? DRM knekkes uansett, så hvorfor ikke gi alle betalende like muligheter til å motta innholdet i lik kvalitet og på likt grunnlag?

Det er lettere å få tak i innhold til alle typer enheter ulovlig enn lovlig, hvem vinner?

DRM fungerer mot sin hensikt mot lovlige/betalende brukere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *