Brannvarsling

Bildet er hentet fra coop.no

Jeg har kjøpt meg noen No-Flame (KD-101D) røykvarslere på Coop (disse var ikke berørt av tilbaketrekkingen i september 2014).

Røykvarslerne er seriekoblet trådløst og en dag jeg hadde testet en røykvarsler så jeg at den hadde dukket opp i Domoticz. Det viser seg da at disse går på samme frekvens (433,92 mhz) som de andre enhetene jeg her.

Røykvarslerne er seriekoblet som de skal, men de sender altså i tillegg varsel til Domoticz. Jeg ville ikke stolt på at Domoticz skulle trigget de andre alarmene (for det fungerer også), men jeg har ønsket varslingen på mobilen i tillegg.

Siden jeg har satt opp pushvarslig via NMA (Notify My Android) som ligger klar til bruk i Domoticz så har jeg nå et brannvarslingsanlegg som varsler meg dersom jeg ikke er hjemme. Det tar få sekunder fra alarmen utløses til mobilen uler noe fryktelig. En annen fordel er at Domoticz vet hvilken brannvarsler som er utløst og sender dette med i meldingen slik at jeg vet hvilket rom alarmen er utløst i.

Jeg har valgt å bruke «Nødsituasjon» (Emergency) og har lagt til en ny tone på mobilen som garantert vekker meg dersom jeg døser i hagen.

2 kommentarer om “Brannvarsling

    • Hei, glemte bort denne meldingen.
      Har du forsøkt å trigge alarmen i noen sekunder for å se om de dukker opp? Jeg er usikker på hvilken protokoll det er, men jeg har aktivert Rubicson, AE/Blyss, Hideki/UPM, AD/LightwaveRF, AC og ARC i Domoticz.

      Anders

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *