Garasjeportåpner på mobilen

Det er mye rart som kan automatiseres, og det siste påfunnet har vært å automatisere garasjeportene våre.2014-10-10 17_39_50

Løsningen består av:

Jeg har flere trådløse fjernkontroller som fulgte med garasjeportåpneren, men det er alltid gøy med et og annet prosjekt.

På de aller fleste garasjeportåpnere er det mulighet å koble på en kablet bryter for å trigge åpning eller lukking av garasjeporten. Denne løsningen går ut på å kortslutte to punkter i åpneren (som en ringeklokke), og det er det jeg bruker releet til. Når man trykker på en av knappene kobles releet inn i et halvt sekund og garasjeporten går opp eller igjen. Jeg brukte denne guiden som jeg fant på nettet, med litt modifikasjon for å bruke to porter og webkamera.

Hovedgrunnen til at jeg har kamera på min løsning er i påvente av at jeg skal montere brytere/sensorer for å sjekke om porten er åpen eller lukket og om det står noe i veien for porten, dette kommer etterhvert.

Det er støtte for Raspberry PI GPIO porter i Domoticz, men siden jeg ikke har hatt tid til å sette meg inn i hvorfor releet slår inn når Domoticz starter så har jeg ikke benyttet Domoticz til styring av garasjeportene. Dette kommer jeg til å se på når vinteren setter inn for fullt.

NB! Vær obs på at min garasjeportåpner gir ut 12V på kontaktpunktene, det å tukle med strøm kan være farlig så alt skjer på eget ansvar.

NB2! Man kan klemme personer, ting eller dyr dersom man lukker porten uten å se om noe står i veien, det kan potensielt være farlig dersom garasjeporten ikke har sikkerhetsføler/motstandsføler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *