Strømmåler

Bildet er hentet fra theowl.com

Jeg kom over en stilig dings på Ebay her om dagen, en OWL Micro+, dette er en strømmåler som kobles i sikringsskapet og man får oversikt over strømforbruket «live». Ettersom denne også sender på 433,92 mhz så tenkte jeg at denne kunne være kul å få inn i Domoticz.

Selve dingsen består av et display og en sender med tilhørende kabel med klo. Dersom man har 3 fase i huset må man ha en kabel med klo for hver fase. Installasjonen er enkel, man kobler kloa rundt kabelen ut fra strømmåleren og den fungerer da på samme måte som et tangamperemeter.

Enheten dukker deretter opp i enhetslisten etterhvert. Enheten blir funnet som «CM180» i Domoticz.

2 kommentarer om “Strømmåler

  • Hei!
    Hvordan har du konfigurert Domoticz (og evt. også displayet) så verdiene stemmer?
    Jeg har koblet en klo til hver fase (tre-fase), og justert volt’en på displayet til 127V, og får da noe som ser ganske korrekt ut i forhold til kWh når jeg sammenligner med måleren i sikringsskapet.

    Men Domoticz viser mye høyere tall, selv om jeg setter 127V under Settings der og. Den mener jeg har brukt 23 kWh på 2 timer. Såååå mye bruker jeg ikke 🙂

    • Hei, jeg har bare enfase så kjenner ikke til hvordan Domoticz beregner dette. Har du forespurt på Domoticz forum eller på den store hjemmeautomatiseringstråden på forum.hw.no?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *