Termometer/Hygrometer

Bildet er hentet fra clasohlson.no

For å teste funksjonaliteten i Domoticz kjøpte jeg ett par Prolouge givere fra Clas Ohlson. Disse fungerer greit med Domoticz/RFXCom og gir meg nyttig informasjon.

Jeg har aldri helt kvalitetssikret at temperatur og luftfuktigheten angis korrekt, men jeg tror ikke det er så helt feil resultater føleren gir. Flere bruker for eksempel Oregon THGN132N , og andre følgere fra Oregon skal også være godt støttet.

For å bruke disse med Domoticz må man aktivere protokollen «Rubicsson» under innstillingene for RFXCom i Domoticz. Enhetene dukker deretter opp i enhetslisten etterhvert (du får gjerne inn naboenes værstasjoner også). Enhetene blir funnet som «Rubicson/IW008T/TX95» i Domoticz.

 

 

Bildet er hentet fra clasohlson.no

Oppdatering 10.10.14: Jeg har nå gått til innkjøp av tre andre termparaturgivere/hygrometere fra Clas Ohlson. Disse har display for både temperatur og luftfuktighet, og gir dermed en dobbel effekt ettersom man kan se på den direkte i rommet for å vite temperatur og luftfuktighet samt at man ikke trenger å ha en kabel hengende ned fra dingsen.

For å bruke disse med Domoticz må man aktivere protokollen «Hideki/UPM» under innstillingene for RFXCom i Domoticz. Enhetene dukker deretter opp i enhetslisten etterhvert. Enhetene blir funnet som «WT450H» i Domoticz.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *